Sylicious' Braindumps

….On the road with a brain tumor

03 Geen feestje

Written By: SYL - Jan• 30•13

Omdat we elkaar hebben ontmoet op de 30ste (van mei 1998, om precies te zijn), vieren we dit altijd op de 30e (van iedere maand) met een heerlijk diner. Niet deze maand. Deze 30e ben ik in het ziekenhuis. Deze 30e hebben we een ontmoeting met twee artsen en op het moment dat ze ons gingen verplaatsen naar een privé kamer, wist ik dat er slecht nieuws zou komen.

En slecht nieuws was het. Experts hadden ‘de plek’ op de scan onderzocht en hun conclusie was duidelijk: hersentumor. De locatie van de tumor is niet goed. Diep en in een kruispunt van zenuwen. Dus ze willen meer scans doen om mijn hele lichaam te controleren. Om te zien of deze tumor een geïsoleerd incident is of een deel van uitzaaiingen. Slik.

En toen toonden ze hun hart en humaniteit … ze lieten me naar huis gaan voor de nacht, zodat Peter en ik dit nieuws samen konden verwerken in de beslotenheid van ons eigen huis.

Ik kan niet onder woorden brengen hoe goed het was om thuis te zijn. Mijn ouders en mijn broer en schoonzus waren van plan om me ‘s avonds in het ziekenhuis te bezoeken en nu waren ze bij ons thuis en dat gezelschap was precies wat we nodig hadden. We deelden onze angst, onze tranen, maar ook onze hoop en onze liefde. Deze 30e was geen feestje, maar toch heel bijzonder.

Met dank aan Sandra voor de vertaling

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *