Sylicious' Braindumps

….On the road with a brain tumor

38 Samenwerking

Written By: SYL - Apr• 18•13

Een van de meest krachtige, behulpzame en magische inzichten over het leven die ik tot dusver heb ontvangen is het idee dat alles in het leven samenwerking is. Het moment dat ik besloot om dat inzicht te gebruiken om bepaalde gebeurtenissen uit te leggen in mijn leven, begon alles op zijn plaats te vallen. Zelfs – of vooral – de gebeurtenissen die niet voelen als een universele samenwerking. Precies het tegenovergestelde. Ik had al die dromen, maar geen van hen werd daadwerkelijk omgezet in realiteit. Universele samenzweringstheorie. Dat was hoe het voelde op dat moment.

38

Maar ik besloot om de samenwerking-theorie het voordeel van de twijfel geven en ik ben zoooo blij dat ik dat gedaan heb. Leven is zinvoller en gemakkelijker te begrijpen als je samenwerking als uitgangspunt neemt. Het alternatief is om het leven te zien als een vijand. Dat er op uit is om je te pakken. Om je een lesje te leren. Om je een tik te geven als je niet oplet. Om je te straffen voor het maken van de verkeerde keuzes. Ik heb dit alternatief geprobeerd. Van top tot teen, vanuit alle invalshoeken. Het enige dat het mij bracht was strijd. Veel strijd. Ik ben er klaar mee. Het is gedaan met strijd.

Dat is waarom ik de hersentumor niet zie als een vijand. Het voelt niet als een aanval. Het is samenwerking. Echt waar. Om te beginnen biedt het de mogelijkheid om te ervaren wat er gebeurt als je je werkelijk richt op het proces in plaats van het eindresultaat. Het is magisch. Aan de ene kant is er het sterke weten dat alles mogelijk is – en ik geloof dat echt – maar het is volledig losgekoppeld van elke eindresultaat. Het is een gevoel van vrijheid die ik nog nooit zo sterk heb gevoeld. Ik voel me volkomen veilig en het laat me hoger vliegen dan ik ooit heb gedaan. Magisch.

Het verdiept ook de betekenis van de samenwerking met mijn lichaam. Jaren lang was mijn lichaam mij vooral aan het beperken. Het hele schildklier probleem (ziekte van Hashimoto), het gebrek aan energie, de pijn. Maar nu voel ik een hernieuwd respect en waardering voor mijn lichaam. Het doorstaat de gehele bestraling en chemobehandelingen, het houdt het bloed in balans, zodat elk orgaan kan blijven functioneren. Hoe geweldig is dat? Teamwork met een hoofdletter T.

En deel uitmaken van een team is een geweldige manier om te ervaren hoe alles in het leven is verbonden. Altijd. Of je nu de keuze maakt om je actief te verbinden of niet, de verbinding is er altijd. Altijd klaar om ons te laten zien dat het leven één grote samenwerking is. Zodat we ons kunnen focussen op kansen. Ons vermogen om onze eigen werkelijkheid te creëren, gewoon door het veranderen van ons perspectief. Magisch. Deze tumor geeft me een heel nieuw gevoel van Zelf. Misschien dat het bewustzijn van het Zelf nauwkeuriger is. Maar ik ben hier, ik houd van mijn leven. Als dat niet magisch is, dan weet ik niet wat wel. Kun je de schittering voelen? De magie zit in ons allemaal. Geniet er van!

Met dank aan Sandra voor de vertaling

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *